AUDIO - Pepa Llausas

Va sortir, fa anys, una notícia en què es deia que Walt Disney era espanyol. Aqui us deixo un enllaç on Pepa Llausàs analista de guions i llicenciada en comunicació audiovisual agraeix la col·laboració que vaig fer per recuperar un article de número 2 del Primer Plano.

 

 

Són moltes les mitologies que circulen al voltant de la figura de Walt Disney. La primera la va construir ell mateix i la família i la companyia s'han dedicat a alimentar-la per a la posteritat i el bon funcionament del negoci. Walt Disney és una figura mítica, a data d'avui, completament desconnectada de l'existència d'un home real amb les llums i les ombres, aixecada sobre un personatge tan fantàstic com els personatges sortits de la seva factoria. L'oncle Walt com esperava ser tractat i apreciat pels seus empleats. L'alegre, inspirat, genial, únic i meravellós oncle Walt, sempre de bon humor, sempre elegant, aliè a la pesadum i el dolor… i nascut a Mojacar, Almeria, Espanya. D'on va sorgir una idea semblant? Com és possible que se segueixi repetint una vegada i una altra? Doncs perquè genera beneficis. Poc importa com és d'estúpida o plausible la història que s'explica si és susceptible de proporcionar audiència a qui la promou. I NO, Disney no era espanyol i les narratives i les mitologies, SI són importants.

L´autora d´aquest estudi és PEPA LLAUSÁS. Una catalana establerta des de fa anys a Vancouver. Pepa és analista de comunicació, fa classes de narrativa visual des de fa anys a diverses escoles; ha guanyat alguns premis literaris, ha escrit guions per a companyies de teatre i curts cinematogràfics i és professora de guió cinematogràfic. Al món del podcasting Pepa és la creadora del podcast: LAS MUSAS NO AVISAN. Segons diu en la descripció d'iVoox, el podcast ens parla de cinema i del que el cinema parla.

 
Top