Ultima Frontera. La pel·lícula

Exposició L'última frontera Setembre - Octubre 2016

Director: Manuel Cussó-Ferrer

Sinopsi:  L'última frontera posa en escena el pas del filòsof alemany d’origen jueu Walter Benjamin (Berlin, 1892 - Portbou, 1940) pels Pirineus, des de Banyuls-sur-mer a Portbou, on es va suïcidar el 26 de setembre de 1940 en saber que havia de ser repatriat.
Les hores de la lenta i penosa travessa a peu per les muntanyes pirinenques que separen França d’Espanya en companyia d’altres fugitius alemanys que escapaven dels nazis dóna peu a una sèrie de «flash-backs» que situen alguns elements biogràfics i de pensament del filòsof.
El film juga amb imatges de video i de cinema, amb els conceptes de representació i de simulacre, amb la ficció i el document. Una entrevista amb Jean Selz, crític d’art francès que va conèixer Walter Benjamin a Eivissa durant els anys trenta i la veu en «off» de la fotògrafa Gisèle Freund són aportacions testimonials al coneixement d’aquest filòsof. La figura d’un Narrador enllaça document i ficció incarnant l’investigador sobre la vida i l’obra de Walter Benjamin. El film és un retrat interioritzat «sobre» i «de» Walter Benjamin que, interpretat per Quin Lecina, traça l’itinerari del passatge personal, intransferible i solitari del filòsof, tot intentant de retrobar i restitiuir l’«aura» del personatge, des de la proposta estètica d’un cinema poètic, on tot s’esdevé «entre imatges», en el marc d’un discurs fragmentat, a la manera benjaminiana. 
Fotos © Kronos Plays&Films.

L'última frontera. La pel·lícula   Programa d'actes   Cartells a la venda   Entitats col·laboradores

Tornar a pàgina inicial de Edició 2016


Interessats en comprar el dvd que s'ha editat
amb motiu del 25 aniversari de la pel·lícula

LA ULTIMA FRONTERA
Una producció de Kronos Plays & Films
Editada per CAMEO

Data de llançament: 21/09/16

BARCELONA
Plató 26, 08006 Barcelona   -   Tel.: 34 932 418 525
Contacte Cameo:    Marta Carrasco

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.   o    Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

 

 

Ir a la página inicial L'Empordà. Escenarios de cine

Top